Home » Articole de presa, Evenimente, Proiectii in avanpremiera, Publicul despre film

Filmul a făcut neîncăpătoare locaţiile Stufstock Rockarte toată săptămâna

20 August 2010 86 views No Comment

Concertele de astăzi vin să încheie săptămâna de rockarte pe care Stufstock a pregătit-o pentru publicul din Vamă. Spectacolele de teatru independent de miercuri şi de joi seara, de la Stufstock, au fost urmărite chiar şi de pe stradă, pentru că locurile s-au dovedit insuficiente în comparaţie cu numărul foarte mare de iubitori de teatru, care şi-au dorit foarte mult să le vadă.

Lungmetrajul Nuntă în Basarabia şi scurtmetrajele Romanian Short Corner, acestea din urmă prezentate anul acesta la Cannes, au fost urmărite de peste 1.000 de oameni la terasa Hand din Vamă, iar workshopurile de fotografie s-au bucurat de succes în fiecare zi.

Pe plaja din faţa Bazei Sportive, peste 100 de vamaioţi au urmărit miercuri proiecţiile campaniei S.P.E.R. 2009, proiectate cu ajutorul Cinema Solar, singurul cinematograf care nu prejudiciază în niciun fel mediul înconjurător. Asociaţia S.P.E.R. a organizat la Timişu de Jos, în 2009, o tabără pentru copiii din comunităţile rome din România. Cei mici au învăţat despre istoria şi tradiţiile ţigăneşti, realizând la final, sub îndrumarea unei echipe de cineaşti profesionişti, câteva filmuleţe.

Joi seara, peste 1000 de spectatori au urmărit, în aceeaşi atmosferă relaxată, cu picioarele în nisip, Nuntă în Basarabia, în regia lui Nap Toader. „Când ziceam că Vama Veche poate fi salvată, ne gândeam că este doar o poveste frumoasă. De luni, în schimb, ne-am dat seama toţi deodată, organizatori şi spectatori, că se întîmplă un lucru mare. Au fost cele mai frumoase seri de proiecţii şi nu au mai fost doar spectatori, ci prieteni care se uitau la filme şi aplaudau împreună“, povesteşte Vlad Gliga, managerul proiectelor Filmstock şi Teatru la Stufstock.

Sursa: Ziua de Constanta www.ziuaconstanta.ro

Post to Twitter Tweet This Post

Comentariul dvs.:

-->
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes