Home » Articole de presa, Evenimente, Participari la festivaluri

Nunta in Basarabia la festivalul Kinoshock din Rusia

13 September 2010 265 views No Comment

Pe 12 septembrie în oraşul Anapa de la Marea Neagră a început pentru a 19-a oară tradiţionalul festival al ţărilor CSI şi baltice „Kinoshok”.

Nunta in Basarabia participa la festival inscris de Republica Moldova ca si coproductie romano-moldo-luxemburgheza.

Potrivit agentiei Vocea Rusiei, in istoria sa de aproape 20 de ani, forumul de la Anapa, care a început ca un festival al filmului şocant, s-a transformat într-un festival important, la care participă maeştri ai ecranului din fostele republici ale URSS şi unde are loc un dialog între cinematografiile naţionale.

Criticul de film Iuri Gladilşikov, membru al juriului „Kinoshok”, remarca: „este rezonabil să ne unim astăzi în spaţiul post-sovietic, pentru ca filmele să-şi poată scoate cheltuielile şi să ajungă la un public cât mai larg”.

„În lume îşi scot cheltuielile doar câteva cinematografii naţionale: filmul american, peliculele câtorva ţări din Asia Sud-Estică (Hong Kong şi Thailanda) şi în parte filmul francez. Filmul rusesc îşi compensează cheltuielile foarte rar. Şi, fireşte, acest lucru duce la coproducţie, când se unesc câteva companii din diferite ţări şi toarnă împreună filme. Este o practică mondială”.

În concursul de bază al Festivalului „Kinoshok” participă 13 pelicule. Printre ele se numără filmul moldovenesc Nuntă în Basarabia, care ridică probleme stringente ale comunicării dintre oamenii de diferite naţionalităţi. În centrul filmului se află nunta unui tânăr român cu o moldoveancă. Rusia este reprezentată la forum de pelicula „Presuri” de Aleksei Fedorcenko, care a fost recent distinsă cu trei premii la Festivalul de la Veneţia, şi de noul film al regizorului Andrei Eşpai „Elizium”.

sursa: http://romanian.ruvr.ru
www.kinoshock.ru/rus/main/

Post to Twitter Tweet This Post

Comentariul dvs.:

-->
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes