Home » Actorii din Nunta in Basarabia, Constantin Florescu, Dan Ratiu, Echipa filmului, Evenimente, Nap Toader, Victoria Bobu, Virgiliu Margineanu, Vlad Logigan

Nunta in Basarabia- proiectie in Parlamentul European

17 March 2011 105 views No Comment

Echipa filmului Nunta in Basarabia a participat miercuri 16 martie 2011 la o proiectie speciala organizata la Bruxelles in Parlamentul European. Au fost prezenti: regizorul Nap Toader, actorii Victoria Bobu, Vlad Logigan, Constantin Florescu si producatorii Dan Ratiu, Dan Burlac (Romania), Virgiliu Margineanu (Republica Moldova).

Organizat de catre Grupul Parlamentar Liberal la initiativa europarlamentarilor Cristian Busoi (Romania) si Jelko Kacin (Slovenia), cu sprijinul Institutului Cultural Roman, evenimentul s-a bucurat de prezenta domnilor Graham Watson, fost raportor pentru Romania si actual raportor pentru Republica Moldova in Parlamentul European, Mihai Gribincea, ambasador al Republicii Moldova la Bruxelles, reprezentanti ai ambasadei Romaniei precum si a unui public numeros.

Dupa proiectie a avut loc o foarte interesanta sesiune de intrebari si raspunsuri, prilej pentru echipa Nunta in Basarabia de a discuta cu publicul despre film si despre procesul de apropiere a Republicii Moldova de Comunitatea Europeana.

Producatorul din Basarabia Virgiliu Margineanu a declarat: Cred că Moldova a avut de cîştigat, deoarece uneori astfel de evenimente contează mult mai mult decât o declaraţie oficială.

Regizorul Nap Toader a remarcat din nou ca: Pentru mine aceasta proiectie este foarte importanta pentru ca promoveaza ideea de parteneriat U.E. – Republica Moldova si U.E. – Ucraina, prin intermediul Romaniei. Acolo sunt romani ramasi in afara U.E. Milioane. Nunta in Basarabia le va reaminti europenilor din interior că milioane de europeni din exterior au nevoie de viză doar pentru ca vor sa-și vadă rudele de sânge și prietenii dragi din interiorul U.E.

De asemenea Nap Toader a citit comentariile a doi dintre fanii filmului postate pe Facebook:

Nunta in Basarabia reliefeaza extraordinar relatiile dintre romanii de pe ambele maluri ale Prutului si in acelasi timp devine un liant intre acestia! Pe Prut ar trebui readus firescul prin desfintarea posturilor de greniceri! Prin ceea ce exprima Nunta in Basarabia, Prutul ar trebui sa devina un rau aflat la jumatatea Moldovei si nu unul care desparte frati. (…) Ratificarea nenorocitului tratat dintre molotov si ribbentrop prin pacea de la Paris din 1947, a fost o greseala imensa care a despartit ROMANI! Ne dorim din suflet ca aceasta casatorie dintre Vlad si Vika sa fie inceputul marii casatorii dintre BASARABIA SI ROMANIA!!!
Belgin Rasid

In primul rind vreau sa spun ca mi-a placut la nebunie Nunta in Basarabia. E genul de film pe care poti sa-l vezi de mai multe ori si de fiecare data sa-l gasesti altfel. Eu zic ca e foarte reprezentativ pentru Republica Moldova de azi. E interesant sa vezi cum au evoluat lucrurile in ultimii ani de ambele parti ale Prutului, sa urmaresti care sunt valorile acestor oameni si sa traiesti soarta unui singur neam care a pornit pe doua cai istorice diametral opuse. Am vazut pentru prima oara Nunta in Basarabia la Odeon, in Chisinau, impreuna cu iubita mea. Acum ea e in Cluj, eu am ramas aici. Nu e suficient ca ne despart vreo 600km, mai e un hotar pe Prut, o ambasada si o groaza de nervi pierduti pentru o viza. Poate ca timpul nu e o problema pentru dragoste, dar spatiul… spatiul o extenueaza.
Dumitru Muntean

Belgin Rasid si Dumitru Muntean sunt cistigatorii concursului nostru initiat pe NuntaInBasarabia.ro. Ii rugam ne contacteze la adresa [email protected] pentru a stabili cum pot sa intre in posesia premiului: cite un DVD cu filmul Nunta in BasarabiaComentariul dvs.:


Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes